Pazi nase in (po)skrbi zase

28.12.2018

Program Pazi nase in (po)skrbi zase

predstavlja sklop aktivnosti namenjenih preprečevanju poglabljanja krhkosti pri starejših odraslih, s poudarkom na ustrezni prehrani, telesnih vajah in primerih dobrih praks.

LOGO_pazi_nase_FINAL.jpg

Namenjen je starejšim odraslim, članom skupin starih ljudi za samopomoč kot tudi širši zainteresirani javnosti.

Gre za zaključen projekt, ki je potekal v obdobju 2017 - 2019.

Evalvacija programa, ki je bila predstavljena na okrogli mizi Festivala za tretje življenjsko obdobje je pokazala, da je bilo v obdobju desetih mesecev, od septembra 2018 do junija 2019, v program vključenih:

112 skupin, 974 članov skupin in več kot 130 voditeljev skupin. 

Skupaj smo ustvarili gibanje, ki spoštuje pobudo, da bolj zdravo jemo in se gibljemo, udejanjamo zdrav življenjski slog, z željo da ostajamo čim dlje časa v dobri psiho-fizični kondiciji, samostojni in v okolju, ki nas razume in podpira. Mnogi med vami ste doma uspešno izvajali telesne vaje za starejše in spodbujali vaše bližnje, da se vam pridružijo v vašem delovanju. Veseli smo, da smo dosegli zastavljeno. Ponosni smo, da se bolj zdravo prehranjujemo in več gibamo. Hvala sofinancerju Ministrstvu za zdravje RS, ki je prepoznalo pomen, tako programa »Pazi nase in (po)skrbi zase« kot tudi predhodnega programa »(Z)migaj se«. Hvala vse sodelujočim, še posebej pa voditeljem skupin.

Za potrebe izvajanja programa je nastal ličen in uporaben priročnik, katerega si lahko preberete in najdete koristne vsebine za krepitev zdravja tako na področju hrane kot gibanje za bolj zdrav življenjski slog. Naj vam bo v spodbudo. :-)

 Pazi nase priročnik.pdf

Odmev iz Gorenjskih poročil - pogovor z udeleženko usposabljanja - pogovor s prostovoljko Marijo Kastelec: https://www.youtube.com/watch?time_continue=104&v=TbbpxMlPV9U&feature=emb_logo

 

!ZLOŽENKA_PAZI NASE IN (PO) SKRBI ZASE-page-001.jpg!ZLOŽENKA_PAZI NASE IN (PO) SKRBI ZASE-page-002.jpg

 

 

 

 

podaljšan korak.jpgprikaz vajeSKLECE.jpgusposabljanje starejših v sodelovanju z Medgeneracijski centrom Polzela - Polzela.JPGPredavanje o primerni prehrani - Center za krepitev zdravja - Maribor.JPGProgram Pazi nase - skupina Deteljice iz Dupleka - ustasabljanje starejših odraslih.jpg
skupina Polžki na Polzeli - se giba s programom Pazi nase in (po)skrbi zase.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo ZDM-page-001 malo spletno.jpg

Zveza logotip.JPGNosilec programa Pazi nase in (po)skrbi zase je bila Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije. Partner v programu/ projektu je bil Zdravstveni dom Dr. Adolfa Drolca Maribor. 

 

Program je sofinaciralo Ministrstvo za zdravje. Projekt/ program je bil del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. 

MZ_logo_100.jpg

logo Dober tek Slovenija.jpg

 

Nekatere objave, povezane s programom Pazi nase in (po)skrbi zase:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Podporniki