10 mesecev izvajanja programa v skupinah je uspešno za nami

19.07.2019 |

Pazi nase in (po)skrbi zase

Drage voditeljice in voditelji v programu PAZI NASE IN (PO)SKRBI ZASE!

Opomnik XII - julij 2019-210 mesecev je uspešno za nami in večina evidenčnih listov o delu v skupinah je prispela na Zvezo. Hvala za vaše sodelovanje.

Skozi obdobje od septembra 2018 do junija 2019 ste v skupinah spoznali 20 pogovornih tem. Opomnik XII - julij 2019Namen teh tem je bil informirati, ozavestiti ter neformalno izobraziti o pomenu prehrane, gibanja ter primerov dobrih praks zdravega življenjskega sloga. Z upoštevanjem tega lahko vsak izmed nas in naši člani skupin prispevamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu, kot tudi posredno k zmanjšanju krhkosti oziroma h krepitvi mišično-skeletnega sistema.Opomnik XII - julij 2019 -1

V obdobju 10 mesecev ste se seznanili z vajami, ki prispevajo h krepitvi mišično-skeletnega sistema ter so v glavnem namenjene krepitvi koordinacije, ravnotežja ter preprečevanju padcev.  Namen omenjenega je bil osvojiti vaje in jih izvajati v skupini ter spodbuditi za izvajanje omenjenih vaj individualno doma. Upamo, da vam je to v celoti ali delno uspelo.

Hvala vsaki voditeljici ter vsakemu članu in članicam posebej  za sodelovanje v programu Pazi nase  in (po)skrbi zase, s katerim smo ustvarili gibanje posameznikov in skupnosti, ki skrbi za svojo prehrano, gibanje in zdrav življenjski slog, s katerimi pomembno vplivamo h krepitvi zdravja - k krepitvi zdravja našega mišično skeletnega sistema.

Želimo vam prijetne poletne dni!

Strokovna služba Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije

 

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Projekt / program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

logo Pazi nase in (po)skrbi zaselogo ZDSGSlogo ZD Dr.Adolfa Drolca MB malalogo Ministrstvo za zdravje RSlogo Dober tek Slovenija

Podporniki