Testiranje aplikacije Skupinca

24.11.2022

Aplikacija za beleženje prostovoljskega dela »SKUPINCA«

 

Konec septembra smo v strokovni službi ZDSGS, v sodelovanju z zunanjim izvajalcem, naredili pomembne korake k zaključku dela na naši novi aplikaciji za beleženje prostovoljskega dela. Evidentiranje prostovoljskega dela v aplikacij je enostavno in hitro.  Nov, digitalni sistem za beleženje je namenjen vsem našim društvom in organizacijam, ki se povezujejo v ZDSGS skozi izvajanje programa Skupine starih ljudi za samopomoč. Naš namen je, da postopoma uvedemo in vključimo aplikacijo v evidentiranje našega vsakotedenskega prostovoljskega dela.

V strokovni službi trenutno izvajamo usposabljanja za aplikacijo na terenu (po društvih, organizacijah). Po predhodnem dogovoru organiziramo srečanje, kjer predstavimo delovanje aplikacije in jo tudi praktično preizkusimo. Ob vsakem usposabljanju udeleženci prejmejo navodila za uporabo aplikacije. Srečanje lahko po potrebi tudi ponovimo. Možno je tudi individualno usposabljanje.

Povratne informacije, ki smo jih prejeli s strani prostovoljcev, vključenih v proces usposabljanja, so zelo spodbudne in dobre. Sistem beleženja so zelo hitro osvojili. Menijo, da bodo s tem načinom beleženja prostovoljskega dela porabili bistveno manj časa.

V prilogi se nahajajo navodila za uporabo aplikacije, s pomočjo katerih lahko tudi sami preizkušate aplikacijo. Brez strahu lahko aplikacijo preizkušate in vanjo vpisujete podatke, saj se nahajamo v testni fazi. Vaši vpisi v aplikacijo nam bodo v veliko pomoč pri nadaljnjem razvoju zalednega sistema, ki bo omogočal pregled in zbiranje podatkov za poročanje. Naša želja je, da bi organizacije in društva, ki so se usposobila za uporabo aplikacije z novim letom 2023 že pričela z digitalnim beleženjem prostovoljskega dela.   

 

Veseli bomo, če vam bomo lahko aplikacijo predstavili v vašem okolju, zato vas vabimo, da znotraj društev in organizacij ZDSGS poiščete ustrezen termin in nas kontaktirajte za izvedbo usposabljanja. Pišite nam na zveza@skupine.si.

 

Strokovna služba ZDSGS


Navodila za aplikacijo

Podporniki