Prehod na digitalni način beleženja prostovoljskih ur

03.01.2023

Drage predstavnice in predstavniki društev, organizacij, organizatorke/ji lokalnih mrež, kontaktne osebe, prostovoljke in prostovoljci

 

V letu 2022 smo v strokovni službi intenzivno delali na razvoju in vzpostavitvi aplikacije, ki bi društvom, organizacijam in vsem prostovoljkam in prostovoljcem omogočala hiter in enostaven vnos opravljenega prostovoljskega dela. Nastala je aplikacija Skupinca, ki jo lahko uporabljamo na računalnikih ali pametnih telefonih.

Z veselem vas obveščamo, da s 1. 1. 2023 prehajamo na digitalni način beleženja prostovoljskega dela s pomočjo naše aplikacije Skupinca. Aplikacija deluje in omogoča vpisovanje prostovoljskega dela v skupinah, individualno ter vsa ostala dela, ki jih prostovoljsko opravljate v društvih. Sistem je delujoč 24 ur na dan, kar pomeni, da je mogoče vpisovati ure kadarkoli in tudi za nazaj.

V obrazcu letnega poročila smo vas zaprosili, da imenujete osebo, ki bo skrbnik aplikacije. Skrbnik aplikacije posameznega društva oz. organizacije bo imel vpogled v zaledni sistem aplikacije, kjer bo lahko spremljal vpisane prostovoljske ure posameznega voditelja oz. skupine, urejal podatke in opravljal, za društvo potrebne izpise. Prosimo društva oz. organizacije, ki še niso posredovali podatka o skrbniku aplikacije, da to uredijo čimprej, saj je ta podatek osnova za dostop do zalednega sistema aplikacije Skupinca.

V večini društev oz. organizacije je strokovna služba že izvedla usposabljanja za uporabo aplikacije. Usposabljana še vedno potekajo in jih bomo planirali tudi v prihajajočih mesecih. Tudi, če ste že šli skozi proces usposabljanja za aplikacijo, lahko le tega na vašo željo ponovimo. V kolikor bi želel, da v vašem okolju izvedemo usposabljanje nas kontaktirajte na e-naslov zveza@skupine.si.

V februarju bomo v strokovni službi na voljo za ponovitev usposabljanja in vse informacije tudi preko zoom povezave, ki jo bomo objavili na naši spletni strani www.skupine.si.

Zoom usposabljanja za uporabo aplikacije v februarju: v petek  17.2.2023 in 24.2.2023 ob 10.00 uri.

Prostovoljke in prostovoljci, ki nimajo računalnika, pametnega telefona oz. imajo kakršne koli ovire za digitalno beleženje, bodo še vedno ure beležili ročno. S tem namenom smo pripravili enostavni obrazec. Obrazec bodo oddali skrbniku aplikacije, ki bo vnesel prostovoljske ure v aplikacijo. V prilogi vam posredujemo obrazec za ročno beleženje prostovoljskega dela z navodili za izpolnjevanje.  

 

Povezava do aplikacije: https://www.skupinca.si/

Obrazec za beleženje prostovoljskih ur, za tiste prostovoljce, ki ne bodo beležili v aplikacijo:

VZOREC vodenja evidenc.pdf

 

Podporniki