Utrinki iz druge izvedbe Usposabljanja v Polzeli

17.05.2018 |

Pazi nase in (po)skrbi zase

Na 2. lokaciji usposabljanja/predavanja z delavnico v programu Pazi nase in (po)skrbi zase, ki je potekalo 17.5.2018 na Polzeli,  se je zbralo več kot 50  udeležencev iz Savinjske, Koroške in Podravske regije.

Zbrane je najprej pozdravila in nagovorila vodja programa Petra Cerinšek ter predstavila namen in cilje programa Pazi nase in (po) skrbi zase  ter sofinancerja, Ministrstvo za zdravje - Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 z naslovom Dober tek Slovenija.

Koordinatorica aktivnosti v Medgeneracijskem centru Polzela Marjana Šmajs je nagovorila navzoče ter k sodelovanju povabila tudi župana  občine Polzela g. Jožeta Kužnika, ki je zbrane osebno nagovoril in izrazil naklonjenost za sodelovanje v programih, ki krepijo zdrav življenjski slog, še posebej starejših ljudi.

V nadaljevanju srečanja je v dopoldanskem delu predavala Vesna Rauter, prof. športa na Medicinski fakulteti v Mariboru , ki je zbranim približala pomen gibanja, skrb za redno gibanje, poudarila ključna znanja s področja gibanja za starejše ljudi ter predstavila primere dobrih praks. Skozi delavnico je bil predstavljen niz vaj za koordinacijo ravnotežje in preprečevanje padcev kot tudi za krepitev moči mišic, ki so jih sodelujoči tudi osvojili.

Popoldansko temo prehrana za starejše, s poudarkom na hrani in navadah, ki krepijo mišično-skeletni sistem človeka,  je zbranim na slikovit in čuten način približala Anja Fošnarič, mag. varne prehrane in nutricistka.  Udeleženci so zbrano spremljali temo in predavateljici postavljali vprašanja nanašajoč se na prehrano, gibanje, zdrav življenjski slog.

Na omenjenem srečanju so se družili starejši odrasli iz Savinjske regije in voditelji skupin povezanih v nacionalno mrežo skupin ZDSGS.

POL.26_uvodni pozdrav, predstavitev sofinancerja in programaPOL. 1_Anja Fošnarič je pripravila zanimivo predavanje o prehraniPOL.14_lokalna ekipaPOL.15_Marjana Šmajs je nagovorila zbrane udeležence v imenu Medgeneracijskega centra PolzelaPOL.18_Pripravljeni na gibanje na prostemPOL.27_Vaje smo spoznavali na prostemPOL.20_Predavateljica Vesna RauterPOL.33_Zbrane je pozdravil zupan g. KužnerPOL.11_gradivo za udeležencePOL.13_kulturni domPOL.16_Marjana Šmajs in Vesna RauterPOL.17_predstavitev vaj v slikiPOL.19_pisana ekipa iz Savinjske, Koroške in Podravske regije.POL.21_naši zlata ekipaPOL.22_Pripravljeno za odmor z malicoPOL.23_prvi udeleženciPOL.24_same puncePOL.25_Učimo se pravilne ga izvajanja vajPOL.29_visoka motivacija za osvojitev vajPOL.2_Anja Fošnarič je pripravila zanimivo predavanje o prehraniPOL.30_Vodja programa in županPOL.31_Vodja programa Petra CerinšekPOL.32_z ekipo prostovoljcevPOL.34_zupan in udeleženciPOL.4_Delavnica - vaje za koordinacijo, ravnotežje, preprečevanje padcevPOL.5_Delavnica gibanjaPOL.6_gibanje - polpočepPOL.7_Gibanje 2POL.8_Gibanje je tudi zabavaPOL.9_Gibanje v naravi

POL.10_gradivo za posameznega udelezenca

Podporniki