Utrinki iz tretje izvedbe Usposabljanja v Logatcu

07.06.2018 |

Pazi nase in (po)skrbi zase

LO-1-avtor: Janez PlatišeNa 3. lokaciji usposabljanja/predavanja z delavnico v programu Pazi nase in (po)skrbi zase, ki je potekalo 7. 6. 2018 v Logatcu,  se je zbralo skoraj 70  udeležencev iz Osrednje Slovenije, Gorenjske, Notranjsko-kraške regije, Obalno-kraške regije, Goriške regije ter iz Dolenjske in Bele krajine.

LO-10 avtor Janez PlatišeV prijetni atmosferi Doma Marije in Marte Logatec so bili navzočim predstavljeni namen in cilji programa Pazi nase in (po)skrbi zase ter sofinancer,Ministrstvo za zdravje, ki podpira omenjen program v okviru Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 z naslovom Dober tek Slovenija.

Tako, kot v Polzeli nas je skozi področje primernega gibanja za starejše popeljala Vesna Rauter, prof. športa na Medicinski fakulteti v Mariboru, ki je LO-2 avtor Janez Platišepredstavila pomen in namen gibanja, še posebej za starejše. V okviru delavnice so bile predstavljene telesne vaje za koordinacijo LO-7 avtor Janez Platišeravnotežje in preprečevanje padcev kot tudi za krepitev moči mišic, ki so jih sodelujoči tudi osvojili.

Skozi primeren ritem prehranjevanja in gibanja, primerno prehrano in zdrav življenjski slog za starejše odrasle nas je popeljala Anja Fošnarič, LO-4 avtor Janez Platišemag. varne prehrane in nutricistka, ki nam je približala smernice sodobne znanosti s tega področja.

Na omenjenem srečanju so se družili starejši odrasli iz Logatca in voditelji skupin povezanih v nacionalno mrežo skupin ZDSGS, ki prihajajo iz zgoraj navedeni regij.

O dogodku so poročali  tudi:

LO-12 avtor Janez PlatišeLO-11 avtor Janez PlatišeLO-14LO-3 avtor Janez PlatišeLO-13 avtor Janez Platiše 

LO- DELAVNICALO-5 avtor Janez PlatišeLO-6 avtor Janez PlatišeLO-9 avtor Janez PlatišeLO-POROČANJE O PROGRAMU ZA MEDIJELO-PREDSTAVITEV TELESNIH VAJLO-USMERITVE ZA DELO V SKUPINAH

 

Podporniki