Druga mednarodna konferenca Obvladovanje krhkosti danes za jutri

21.11.2018 |

Pazi nase in (po)skrbi zase

Mednarodna konferenca Obvladovanje krhkosti danes za jutriV sredo 21.11.2018 je v Ljubljani potekala druga mednarodna  konferenca Obvladovanje krhkosti danes za jutri.

Starajoča se družba prinaša številne izzive, s katerimi se soočajo vse evropske države, tudi Slovenija. Ena ali več kroničnih bolezni (multimorbidnost),  krhkost,  oslabljenost  in  odvisnost od drugih so samo nekatere od posledic demografskega staranja.

Konferenca je potekala  v  sodelovanju Ministrstva  za zdravje, Svetovne zdravstvene organizacije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

NIJZ  sodeluje tudi v  projektu  skupnega  ukrepanja o  preprečevanju  krhkosti  (JA-ADVANTAGE),  ki prispeva k boljšemu obvladovanju krhkosti v Evropi in predstavlja edinstveno priložnost širšega povezovanja ter ozaveščanja strokovne in splošne javnosti o krhkosti, njenem obvladovanju in možnih intervencijah na tem področju.

Omenjene konference so se udeležili tudi predstavniki nevladne organizacije Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije, ki izvaja program »Pazi nase in (po)skrbi zase«,  katerega  cilj je prispevati k preprečevanju poglabljanja krhkosti pri starejših odraslih, ki se povezujejo v mreži skupin za samopomoč ZDSGS kot tudi v drugih skupinah za starejše.

Več  več o zgornjih vsebinah si lahko preberete:

 P.C.

Podporniki