Aplikacija za beleženje prostovoljskega dela »SKUPINCA«

09.02.2022

V mesecu januarju 2022 smo v strokovni službi ZDSGS intenzivno začeli razvijati spletno aplikacijo za beleženje prostovoljskega dela. Poimenovali smo jo SKUPINCA. Aplikacije se v strokovni službi izjemno veselimo, saj bo omogočala enostavno beleženje podatkov. Po končanem prostovoljskem delu oz. vodenju skupine bo potrebno le nekaj klikov v aplikaciji in evidentiranje dela bo končano. Aplikacija bo delovala na pametnih telefonih, kar bo povečalo in olajšalo dostopnost do sistema, dostopna pa bo tudi preko računalnika. Poenostavljen način vodenja evidenc bo pomenil razbremenitev prostovoljskega dela in več časa za delo v skupini.

Res, da bo v začetku potrebno vložiti nekaj energije, da se bomo spoznali z aplikacijo in se nanjo navadili. V sklopu projekta je planiranih več skupinskih izobraževanj in usposabljanj, ki jih bomo začeli izvajati v mesecu maju. Z veseljem bomo nudili tudi individualno pomoč. Srečanje na izobraževanju in usposabljanju pa bo nudilo tudi priložnosti, da okrepimo našo povezanost in spregovorimo o aktualnih zadevah.

Na naši spletni strani bomo obveščali o poteku razvoja aplikacije in z njo povezanih dogodkih. S skupnimi močmi in medsebojno podporo bomo ustvarili sistem beleženja, ki bo razbremenil in olajšal delo nam vsem.  

 

Podporniki