Digitalen način beleženja prostovoljskega dela

31.03.2023

Drage predstavnice/ki članov ZDSGS, organizatorke/ji lokalnih mrež, kontaktne osebe, prostovoljke in prostovoljci, 

 

v začetku leta smo vas obvestili, da smo s 1. 1. 2023 prešli na digitalen način beleženja prostovoljskega dela v programu Skupine starih ljudi za samopomoč s pomočjo naše aplikacije Skupinca. V letu 2022 smo v strokovni službi ZDSGS intenzivno delali na razvoju in vzpostavitvi aplikacije, ki sedaj  društvom, organizacijam in vsem prostovoljkam in prostovoljcem omogoča hiter in enostaven vnos opravljenega prostovoljskega dela. Nastala je aplikacija, ki jo lahko uporabljamo na računalnikih ali pametnih telefonih.

 

Aplikacija omogoča vpisovanje prostovoljskega dela v skupinah, individualno delo ter vsa ostala dela, ki jih opravljate. Sistem je delujoč 24 ur na dan, kar pomeni, da je mogoče ure vpisovati kadarkoli in tudi za nazaj. V primeru, da se pri vnašanju podatkov kaj zmotite, brez panike :). Izberite le gumbek (na dnu strani) »Sporoči morebitno spremembo« ter napišete sporočilo. 

 

V obdobju več mesecev je strokovna služba ZDSGS izvajala usposabljanja za uporabo aplikacije, ta teden je bilo predstavljeno še upravljanje z zalednim sistemom.

 

Naj še enkrat poudarimo, da je namen aplikacije razbremenitev voditeljic/voditeljev skupin ter vseh ključnih oseb v društvih. Verjetno se bodo tekom uporabe aplikacije pojavili še kakšni šumi in predlogi za nadgradnjo IN verjamemo, da jim bomo lahko skupaj rešili. Želimo vam uspešno in sproščeno beleženje :)

 

strokovna služba ZDSGS

 

Povezava do aplikacije Skupinca:  http://skupinca.si/

Podporniki