Duševno zdravje in program NARA

22.02.2023 |

Novice zveze

Duševno zdravje je bistveno in neločljivo povezano z našim celovitim zdravjem, saj le-to pomeni dinamično ravnovesje telesnih in duševnih prvin, ki so osnova za dobro, zadovoljno in uspešno delovanje na različnih področjih.

 

Duševno zdravje postaja prioriteta politik javnega zdravja v državah članicah Evropske unije in tudi na ravni EU. Republika Slovenija se je pobudi EU pridružila z razglasitvijo Slovenskega leta duševnega zdravja.

 

Iz Slovenskega centra za raziskovanje samomora Inštituta Andreja Marušiča se 3. marca 2023 ponovno prične osemtedenski spletni Program NARA – na čuječnosti temelječe soočanje z vsakdanjikom. Program NARA je zasnovan za boljše soočanje s stresnimi življenjskimi situacijami. Ponuja niz preprostih in učinkovitih strategij čuječnosti, ki jih lahko uporabljamo za izboljšanje svojega duševnega in telesnega zdravja in dobrega počutja. Namenjen je najširši publiki, udeležba pa je brezplačna. Za morebitna zamujena srečanja pa bo omogočen ogled za nazaj. Vse izvajalke programa so psihologinje in usposobljene učiteljice čuječnosti, njihovo delo pa poteka pod supervizijo izr. prof. dr. Vite Poštuvan, univ. dipl. psih.

 

Več informacij in prijavni obrazec:

https://zivziv.si/program-nara-brezplacno-na-spletu/.

 

Veliko koristnih informacij in nasvetov pa dobite tudi na naslednji povezavi programa MIRA (Nacionalni program duševnega zdravja)

https://www.zadusevnozdravje.si/

Podporniki