Opomnik I za delo v skupinah v programu Pazi nase in (po)skrbi zase - september 2018

31.08.2018 |

Pazi nase in (po)skrbi zase

I-mleko sir jajcaDrage voditeljice in voditelji v programu PAZI NASE IN (PO)SKRBI ZASE!

Mesec september je prvi šolski mesec in mesec, v katerem se poslovimo od poletja in pozdravljamo jesen. Prihaja novo obdobje, v katerem si začrtamo nove cilje, z željo poskrbeti za svoje telo in duha.

S programom Pazi nase in (po)skrbi zase boste vi in člani vaših skupin osvojili nova znanja in telesne vaje, s katerimi boste ugodno vplivali na zdravje vašega skeletno-mišičnega sistema, torej na zdravje vaših kosti in mišic.

Vabimo vas, da v mesecu septembru 2018 na skupini predstavite:

  • POGOVORNO TEMO 1: UPAD MIŠIČNE MASE = SARKOPENIJA / priročnik str. 8
  • POGOVORNO TEMO 2: UPAD KOSTNE MASE = OSTEOPOROZA / priročnik str. 9

ter predvideni  TELESNI VAJI iz sklopa telesnih vaj, namenjenih krepitvi koordinacije, ravnotežja in preprečevanja padcev, in sicer:

  • VAJA 1: KORAKANJE - vaja pripomore k razvoju koordinacije in moči nog / priročnik str. 30
  • VAJA 2: »TEČEMO" Z ROKAMI - vaja pripomore k razvoju koordinacije in gibljivosti v ramenskem obroču / priročnik str. 30.

Pogovorne teme in telesne vaje so predstavljene v Priročniku v programu Pazi nase in (po)skrbi zase - s primerno prehrano, gibanjem in zdravim življenjskim slogom do zdravja v starosti – kako preprečiti poglabljanje krhkosti pri starejših odraslih, ki ste ga že osebno prejeli, najdete ga pa tudi v e-obliki na spletni strani

Voditelje prosimo za izpolnjevanje evidenčnih listov, ki ste jih prejeli v avgustu.

Voditeljem, voditeljicam  in članom skupin želimo veliko prijetnih trenutkov ob pogovoru in izvajanju telesnih vaj. In kot smo že rekli:  "Če bomo aktivnost v Pazi nase počeli, se bomo v letu 2018 fajn imeli!"

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Projekt / program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

 

logo Dober tek Slovenija

logo Ministrstvo za zdravje RS

logo Pazi nase in (po)skrbi zase

logo zveza

logo ZD Dr.Adolfa Drolca MB

Podporniki