dogodki v mesecu maju

06.05.2015 |

Novice zveze

logo drustva

Teden vseživljenjskega učenja (TVU)

Medgeneracijsko društvo Tromostovje sodeluje na Tednu vseživljenjskega učenja

Naslov prireditve: Pogovor in razprava o kulturi, pismenosti in potrošništvu

TVU20let slo 1Kratek opis: Srečanje bomo posvetili trem temam. Opredelili bomo pismenost; kako besedila vplivajo na naša odločanja in stališča; kritično pismenost; medijsko pismenost; podatkovno pismenosti. Pogovor bo tokrat tekel tudi o kulturi. Kultura niso le jezik, umetnost in ljudska izročila nekega naroda, temveč tudi običaji, navade in vrednote, ki jih nosi vsaka družina in znotraj nje vsak posameznik. Kaj si želimo predati mlajšim generacijam, kaj smo že predali našim otrokom in kaj si še želimo povedati našim vnukom? Pri razpravi o potrošništvu pa bomo pogledali potek razvoja od industrijske do potrošniške dobe; kratek zgodovinski pregled stanja na področju potrošniškega izobraževanja; medije in medijski konstrukt; vpliv medijev na družbo in pri oblikovanju potrošniških navad; ali je to bila reklama; zakulisje oglaševalske industrije; potrošniško pravo

Vodja: Simona Šinko
Telefon: 01 600 83 13 

Lokacije in termine najdete na povezavi: tvu.acs.si/koledar/iskanje/


Veseli dan prostovoljstva

Na Veslogo nacionalni teden prostovoljstvaelem dnevu prostovoljstva (v preteklosti poznanem pod imenom Festival prostovoljstva), bo VESELO, PISANO, PESTRO in ZANIMIVO. Do sedaj je prijavljenih že 62 prijav različnih prostovoljskih organizacij.

Na stojnici se bosta predstavila tudi Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije in MD Tromostovje. Vabljeni, da nas obiščite! :-)  Festival se bo odvijal v četrtek, 21. maja na Prešernovem trgu, med 13. in 17. uro.

Nekaj prostora je še in če želite biti v četrtek 21. maja v super-dobri-družbi vas organizator festivala Slovenska filantropija opozarja, da je le še jutri čas za prijavo.  Informacije in prijavnico najdete na: http://www.prostovoljstvo.org/?t=news&id=2121


revija Prepletanja

V letošnjem letu bo pri reviji prišlo do nekaj sprememb: revija bo postala bolj interno glasilo, prostovoljci jo bodo prejeli brezplačno in oblikoval se bo nov uredniški odbor. Funkcijo uredništva opravljajo odgovorni urednik in uredniški odbor, ki ga sestavljajo: 2 predstavnika izmed rednih članov ZDSGS in 1 predstavnik strokovne službe, ki jih imenuje izvršni odbor Zveze. Vsi zainteresirani za sodelovanje v uredniškem odboru se obrnite na vodstvo vašega društva. tu najdete več informacij in obrazce za prijavo kandidatov.

novice ZDSGS - april 2015

Vabljeni, da delite prireditve in dogodke, ki jih člani ZDSGS organizirate za svoje člane društva in uporabnike programov. Prispevke s fotografijami pošljite na naslov s pripisom: za objavo na spletni strani.

Podporniki