Novice Zveze

14.12.2010 |

Novice zveze

(avtor fotografije: Janez Platiše)
  • Srečanje humanitarnih organizacij v predsedniški palači

V torek, 7. 12. 2010 je v predsedniški palači potekal sprejem za predstavnike humanitarnih organizacij, ki sta ga priredila predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk.
Predsednik republike je v svojem nagovoru poudaril, da zelo ceni prispevek humanitarnih organizacij pri reševanju problemov revščine, osamljenosti, socialne izključenosti ter včasih tudi nasilja, diskriminacije in nizke tolerance. Dodal je, da je bil ta prispevek še posebno dragocen v zadnjih dveh letih, ko se je problem revščine in socialne izključenosti zaradi gospodarskih razmer še bolj zaostril. Predsednica Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij, ga.Tereza Novak je pozdravila navzoče v imenu Foruma humanitarnih organizacij Slovenije in poudarila, da nevladne organizacije prevzemajo prevelike obveznosti za nastale krizne situacije kot posledica gospodarskih težav, s katerimi se država sooča. Država bi morala v prihodnje posvečati več pozornosti in ustvariti boljše pogoje za delovanje humanitarnih organizacij. Srečanja so se udeležili tudi naši predstavniki Zveze in medgeneracijskih društev.

Med prejemniki plakete s strani Državnega sveta RS je tudi prostovoljka - voditeljica skupine Jožica Kurent.<br />
(avtor fotografije: Andrej Schara)
  • Evropsko leto prostovoljstva 2011 in podeljene plakete najzaslužnejšim prostovoljkam in prostovoljcem za leto 2010

3. decembra 2010 je v Državnem svetu Republike Slovenije potekala slovesnost ob otvoritvi Evropskega leta prostovoljstva 2011 pod geslom Bodi prostovoljec, spreminjaj svet in mednarodnem dnevu prostovoljstva.
V sklopu slovesnosti so bile podeljene plakete za najzaslužnejše društvene delavke in delavce – prostovoljke in prostovoljce, ki jih na pobudo Zveze društvenih organizacij Slovenije (ZDOS) ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva (5. december) že tradicionalno podeljuje Državni svet RS. Najzaslužnejše prostovoljke in prostovoljci za leto 2010 so: dr. Janez Bešter, dr. Aleksander Doplihar, Bojan Javornik, Anton Koren, Leopold Kremžar, Jožefa Kurent, Žarko Mlekuž, Ignac Pavlin, prim. Dušica Pleterski Rigler, Rozalija Skobe, Rožca Šonc in Branko Vasa.
Med prejemniki plaket za najzaslužnejše prostovoljce je Jožica Kurent, ki svojo 30 letno prostovoljsko delo poleg ostalih aktivnosti udejanja tudi preko vodenja skupine starih ljudi za samopomoč Trzinski izvir, ki sta jo na miklavžev praznik pred 10. leti ustanovili skupaj z nekdanjo sovoditeljico Heleno, sedaj pa jo vodi skupaj s prostovoljko – voditeljico Majdo v Medgeneracijskem društvu Jesenski cvet.
Ambasadorji evropskega leta prostovoljstva so Anton Koren, Petra Matos, Anica Mikuš Kos, Darko Nikolovski, Vlasta Nusddorfer, Magdalena Strmšek, Živa Vadnov, Barbara Miklič Türk in Boštjan Klun. več o tem ...


Oglejte si fotografije s prireditev ob praznovanju okroglih obletnic delovanja skupin v Društvu upokojencev Sevnica in Medgeneracijskem društvu Čebelica iz Radovljice.

  • Za objave na spletni strani lahko kontaktirate na e-naslov: ali po telefonu 01/ 729 55 80

Podporniki