Festivali v septembru

09.09.2022 |

Novice zveze

Včeraj je v Ljubljani potekal 20. Festival nevladnih organizacij Lupa, ki ga organizira Center nevladnih organizacij (krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij). Svoje poslanstvo, programe ter aktivnosti je predstavilo več kot sto različnih NVO. Obiskovalci so lahko v živo dobili več neposrednih informacij ter se prepričali o pomenu in potrebnosti obstoja NVO. Goran Forbici, direktor CNVOS je pred nekaj tedni o vlogi nevladnih organizacij povedal naslednje: »Nevladne organizacije so aktivne na tistih področjih, kjer država ne uspe ali ne zmore sama poskrbeti za tisto, kar potrebujemo za varno in kakovostno vsakdanje življenje...«

In predstavili smo se tudi mi. Stojnico smo si delili z Medgeneracijskim društvom Tromostovje ter Gerontološkim društvom Slovenije. Z mimoidočimi smo tkali stike, s pogovorom širili informacije o vas, o skupinah za samopomoč, kaj na skupinah počnete. Še posebej smo poudarjali vlogo prostovoljcev, voditeljev skupin starih ljudi za samopomoč, ki predstavljajo srce in dušo vsake skupine. Saj veste kako gre rek:" Dober glas seže v deveto vas." Poželi smo veliko zanimanja in komplimentov. Znotraj ZDSGS se zavedamo, kako pomembna je promocija, vas in skupin za samopomoč.

Promovirali se bomo tudi v okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje, kjer bomo 28. 9. 2022 od 11.00 do 13.00 ure v predavalnici M3+4 imeli delavnico »RECEPT ZA SREČO JE SRČNA KOMUNIKACIJA«. Prisrčno vabljeni.

Podporniki