Šport nas povezuje in razveseljuje

07.02.2022 |

Novice zveze

Kar nekaj časa bodo vse oči uprte v kitajsko prestolnico Peking, kjer so se začele 24. zimske olimpijske igre. Z velikim veseljem in polni optimizma bomo spremljali naše športnike. V soboto sta nas že razveselili zlata Urša Bogataj in bronasta Nika Križnar, ki sta se za vedno zapisali v bogato zgodovino slovenskega športa. Zagotovo nas v teh tednih čakajo novi dnevi navijanja, veselja in zabave. Srečno in uspešno vsem športnicam in športnikom, ki jih še čakajo olimpijski nastopi! 

Geslo OI je "Pomembno je sodelovati, ne zmagati", saj je že sam nastop na igrah dovolj velik pokazatelj uspešnosti. Tako, kot bomo v teh dneh spodbujali naše športnike, tako spodbujajmo tudi sami sebe. Zaupajmo si, da zmoremo, zaokrožimo se s pozitivno energijo in uspeh bo zagotovljen. "Če ste se zavezali svojim ciljem, ste sposobni premagati vse ovire in zmagali boste!" - Jeff Keller

..........................................................................................................................................................................

9. 2. 2022

Po ponedeljkovi objavi novičke o odličnih uspehih naših skakalk na olimpijskih igrah sta se v dveh naslednjih dneh zgodili dve novi športni pravljici: zlata medalja mešane ekipe v smučarskih skokih ter srebrna in bronasta medalja v deskanju.

Junakinje in junaki so: Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj, Peter Prevc, Gloria Kotnik in Tim Mastnak. Čestitke in zahvala vsem - po vaši zaslugi ima naša država že pet medalj!

......................................................................................................................................................................

14. 2. 2022

Slovenija je po zaslugi veleslalomista Žana Kranjca včeraj v Pekingu osvojila že šesto medaljo! S številko 13 na 13. dan v mesecu je osvojil olimpijsko srebro. 

Danes se Slovenija veseli že sedme medalje v Pekingu, saj so Peter Prevc, Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos postali olimpijski podprvaki! Po včerajšnji srečni trinajstici imamo danes pravljično sedmico!

Slovenske športnice in športniki pišejo neverjetne zgodbe, ki nas resnično navdihujejo!

 

 

Podporniki