Sproščanje ukrepov - prisotna zadržanost in previdnost

18.02.2021 |

Novice zveze

DRAGE PROSTOVOLJKE IN PROSTOVOLJCI v lokalnih mrežah,

Barve epidemije se spreminjajo v svetlejše tone, posledično je Vlada RS s 15. februarjem odpravila omejitev gibanja med občinami, dovolila zbiranje do deset ljudi ter sprostila nekatere druge ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2.

Voditeljice/voditelji ter članice in člani skupin razmišljamo o prvem srečanju v živo po doooooolgem času, vendar je vseeno prisotna neka zadržanost, previdnost.

Zato vam podobno, kot v lanskem sproščanju ukrepov pred poletjem, sporočamo naslednje:

  • Glede na to, da vključujemo zelo ranljivo populacijo vam svetujemo, da v lokalnih mrežah dobro razmislite in skupaj dogovorite kdaj in kako boste pričeli s srečevanji ali drugo aktivnostjo. Hkrati naj bo končna odločitev prepuščena vsakemu voditelju posebej, ker vsak zase najbolj ve kako se ob vsem tem počuti in koliko je ogrožen. Zdravje in varnost sta na prvem mestu!

V primeru, da se odločite za druženje, toplo priporočamo, da:

  • pri članih skupin preverimo njihovo počutje (še posebna pozornost na tiste osebe, ki so šibkejšega zdravja zaradi sladkorne bolezni, srčnih obolenj… ali pa če ima zdravstvene težave njihov bližnji:
  • vsi imejmo v mislih, da je udeležba prostovoljna in na lastno odgovornost;
  • če vremenske razmere dopuščajo, srečanje organizirajmo na prostem (npr. v parku, na terasi…);
  • ohranjajmo primerno medosebno razdaljo ter se izogibajmo stiskom rok in objemanju (kar bi bilo sicer običajno in še posebej, ko se toliko časa nismo videli);
  • se dogovorimo za nošnjo zaščitnih mask tudi na prostem.
    V primeru druženja v zaprtih prostorih je še vedno obvezna uporaba mask!

    Ostanimo povezani, varni in zdravi!
    strokovna služba ZDSGS

smeško z rožico

Podporniki