Akcija "Mala pozornost za veliko veselje, razveselite starostnike z voščilnico"

13.11.2020 |

Novice drugih organizacij

V teh posebnih časih, ki res niso naklonjeni stanovalcem v domovih in centrih, bi rada razveselila prav vse starostnike," pravi Ana Petrič, direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice pri Ljubljani in pobudnica akcije zbiranja voščilnic za starostnike »Mala pozornost za veliko veselje«, ki jo je letos razširila na vso Slovenijo. »To leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stisk. Prepričana sem, da je lahko sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo zanje,« poziva k sodelovanju z majhno pozornostjo, kakor je voščilnica za božično-novoletne praznike.

Akcijo so začeli konec oktobra, pisma pa zbirajo do 1. decembra.

Cilj je zbrati 21 tisoč voščilnic, toliko je namreč vseh starostnikov, ki bivajo po domovih oziroma centrih za starejše po vsej Sloveniji.

Pisma z voščili, kakšno risbo in podobno pošljite s pripisom »Mala pozornost za veliko veselje – Ana Petrič«, na naslov: DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice. Na hrbtno stran pa napišite svoje ime oziroma ime pošiljatelja.

Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Prav vsako pismo bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi, po potrebi prebrano in prilepljeno na steno.

Vir: https://www.rtvslo.si/radiokoper/zgodbe/zbrati-zeli-21-000-novoletnih-cestitk-za-starostnike/541543?fbclid=IwAR0lZsfCHksjhsVNudqEAmAnhq0HGG0j3yXnAHTIbkAoRjARby3yLEAUACM

Podporniki