Drug z drugim

26.10.2020 |

Novice zveze

Moto naše organizacije je »Drug z drugim«, ki ga v naših skupinah širom Slovenije uresničujemo že 33. leto. Vsak teden se po načelih zaupnosti in enakovrednosti družimo, pogovarjamo in medsebojno podpiramo. Skupina je mnogim druga družina, okolje, kjer so sprejeti v vsej svoji enkratnosti ter z edinstvenimi življenjskimi izkušnjami.

Spomladanskemu spoznavanju z novim koronavirusom, soočanju z razglašeno epidemijo, upoštevanjem ukrepov in prilagoditvijo delovanja našega programa, je sledilo nekaj bolj »normalnih« mesecev. Znova smo se srečevali iz oči v oči, večinoma na prostem in upoštevaje vse samozaščitne ukrepe.

Kot kaže zadnje tedne, je pred nami zelo negotovo in zahtevno obdobje. S strani pristojnih institucij so sprejeti novi ukrepi za izboljšanje epidemiološke slike v naši državi in upamo, da bodo čim prej prinesli želene rezultate. Tako kot spomladi jih spoštujemo tudi sedaj. Držimo se jih, ker nam ni vseeno drug za drugega. Vsak od nas je namreč nekomu nekaj…

Ne vemo kdaj bo to dogajanje izzvenelo, kakšne bodo posledice. V tej »novi realnosti« se  pojavljajo razni občutki, stiska, jeza, vprašanje zakaj se je prav nam to dogaja. Poskušamo to prebroditi in si povedati, da smo skupina dobromislečih, dobronamernih in srčnih ljudi, zato bomo vse to premagali, stali drug drugemu ob strani in se veselili novih snidenj.

Vse dobro in varno!

Predsednica Zorica Škorc in strokovna služba ZDSGS

Podporniki