Opomnik XI - Pazi nase in (po)skrbi zase, junij 2019

10.06.2019 |

Pazi nase in (po)skrbi zase

Drage voditeljice in voditelji v programu PAZI NASE IN (PO)SKRBI ZASE!

V mesecu juniju naš čakajo še zadnji dve pogovorni temi in sicer: 19. in 20. po vrsti.

  • Popomnik XI - pripomočkiOGOVORNA TEMA 19 nas bo informirala o prilagoditvi domačega okolja  in jo najdete v priročniku  na strani 28.
  • POGOVORNA TEMA 20 nas bo seznanila s situacijo, ko pride do padca, kaj v takšni situaciji narediti.  Več o tej temi najdete v priročniku na strani 29.


Telesne vaje, s katerimi zaključujemo ciklus 20 izbranih vaj, namenjenih krepitvi koordinacije, ravnotežja in preprečevanje padcev, sta vaji 19 in 20 in jih najdete v priročniku na strani 37.

opomnik XI - nordijska hojaVaja 19:  zamahovanje z nogo – vaja pripomore k izboljšanju gibljivosti v kolkih in moči zadnjičnih mišic.
Vaja 20: nordijska hoja, hitra hoja, pohodništvo ... 

Z aktivnostmi v mesecu juniju 2019 se zaključuje program v naših skupinah.

Teme in telesne vaje so vedno aktualne in jih lahko obdelamo iz različnih zornih kotov, tako da jih lahko čez določeno časovno obdobje obnovimo oz. predstavimo iz drugega vidika.

Prosimo vas, da nam izpolnjene evidenčne liste za vaše delo v programu Pazi nase in (po)skrbi  pošljete takoj, ko boste končali v juniju z delom v skupinah oz. najkasneje do 5. julija 2019 na naslov Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije, Partizanska cesta 12, 2000 Maribor ali skenirano poročilo na e-naslov:


Evidenčne liste lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.skupine.si/pazi_nase_in_poskrbi_zase/gradiva/.

Hvala vsaki voditeljici in vsakemu voditelju ter vsakemu članu in članici posebej  za sodelovanje v programu Pazi nase  in (po)skrbi zase, s katerim smo ustvarili gibanje posameznikov in skupnosti, ki skrbi za svojo prehrano, gibanje in zdrav življenjski slog, s katerimi pomembno vplivamo k krepitvi zdravja našega mišično skeletnega sistema.


Če bomo vaje v programu Pazi nase radi imeli, bomo v letu 2019 prijazno za sebe poskrbeli.


Strokovna služba Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Projekt / program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

logo Pazi nase in (po)skrbi zaselogo ZDSGSlogo ZD Dr.Adolfa Drolca MB malalogo Ministrstvo za zdravje RSlogo Dober tek Slovenija

Podporniki