Sodelovanje Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije z Združenjem Spominčica

13.11.2018 |

Novice zveze

 

V Zvezi društev za socialno gerontologijo Slovenije poudarjamo pomen strokovne podpore in permanentnega usposabljanja prostovoljcev - voditeljev skupin. Ena od pomembnejših oblik je dvodnevni seminar, ki se zadnja leta odvija oktobra v Laškem in novembra v Portorožu. Letošnja rdeča nit je »Jaz + skupina - oskrbniki lastnega počutja«. Kot kaže je ta oblika izobraževanja in povezovanja vedno bolj priljubljena, saj smo prišli do rekordne številke udeležencev - preko 100 prostovoljcev na vsaki lokaciji!

Letos je ena od koristnih vsebin tudi predavanje z naslovom »Kdaj govorimo o demenci in komunikacija z osebami z demenco«, ki bo 16. novembra. Predsednica Združenja Spominčica, ga. Štefanija L. Zlobec, nam bo predstavila poslanstvo Združenja Spominčica, ki je pomoč svojcem in skrbnikom oseb z demenco ter ozaveščanje javnosti o demenci in zmanjševanje stigme v družbi. Udeleženci bodo tako pridobili koristne napotke kako pristopiti in se sporazumevati z osebo z demenco, razdeljene bodo tudi uporabne zloženke in revija Spominčica.

ZDSGS, ki skozi program »Skupine starih ljudi za samopomoč« v nacionalno mrežo povezuje preko 5000 starostnikov in voditeljev skupin, bo prejela naziv Demenci prijazna točka.

 

 

Podporniki