Sodelovanje na 18. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

02.10.2018 |

Novice zveze

Predsednica ZDSGS, ga. Zorica Škorc, se je v sklopu Festivala za 3. življenjsko obdobje udeležila naslednjih dogodkov:

  • 2018 FŽO-3Srečanje, ki ga je pripravila Pisarna Evropskega parlamenta  - dialog z evropskimi poslanci  z naslovom "Kakovostna starost v EU"

Prisotni so bili EU poslanci, ga. Tanja Fajon, ga. Romana Tomc, g. Ivo  Vajgl in g. dr. Igor  Šoltes. Predsednica je uspela na kratko predstaviti delo in delovanje ZDSGS in izpostaviti, kako pomembno je zadovoljevanje nematerialnih potreb starejših. Presenetilo jo je, da poslanci niso poznali 31 let delovanja naših skupin. Poudarila je, da je naš program Skupine starih ljudi za samopomoč edinstven v EU in da tudi mi lahko kaj damo Evropi. Razdelila jim je še jubilejni zbornik in zloženke. 

  • 2018 FŽO-2Pogovor in sprejem, ki ga je pripravilo MDDSZ - srečanje predstavnikov nevladnih organizacij z ministrico, mag. Ksenijo Klampfer in varuhinje človekovih pravic, go.  Vlasto Nussdorfer

2018 FŽOVsi povabljeni so se lahko prijavili k besedi in predstavili delovanje svojih organizacij.  Predsednica je predstavila našo Zvezo in skupine, poudarila je pomembnost prostovoljskega dela v našem programu ter vedno višjo starost naših uporabnikov.  Opozorila je tudi na kadrovsko podhranjenost, s čimer so se strinjali tudi predstavniki ostalih organizacij. Izpostavljen je bil tudi problem prevelike birokracije in administracije. Ministrica je ob uvodnem nagovoru povedala, da so predstavniki NVO vedno dobrodošli. Od Varuhinje človekovih pravic so udeleženci prejeli Zbornik »Starejši kot sedanjost in prihodnost družbe«.

Na koncu plodnega dne se je udeležila še gledališke predstave g. Partljiča »Čaj za dve«,  ki govori o bivanju in sobivanju starejših ter kulturi staranja.

 

Podporniki