Sodelovanje v projektu Evropski teden mobilnosti

11.09.2018 |

Novice drugih organizacij

 

Naša Zveza društev ima dobro razvejano nacionalno mrežo skupin in preko 5000 vključenih starostnikov in prostovoljcev - voditeljev skupin. Zato smo s strani Ministrstva za zdravje (Direktorat za javno zdravje) povabljeni k aktivnemu sodelovanju pri promociji Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 22. septembrom 2018.

Letos je posebna pozornost namenjena starejšim v povezavi s trajnostno mobilnostjo in številne občine bodo izvedle delavnice za starejše »Ostanimo mobilni«.

Na delavnicah bodo prikazane koristi trajnostne mobilnosti (npr. redna hoja, kolesarjenje, potovanje z avtobusom, delitev avtomobila …), hkrati pa bodo imeli udeleženci priložnost povedati kaj potrebujejo/ si želijo v svojem lokalnem okolju, da bi se lažje odločali za trajnostno mobilnost.

Vsi sodelujoči v programu Skupine starih ljudi za samopomoč ste prijazno vabljeni, da se udeležite delavnic v najbližjem kraju ter izrazite svoja razmišljanja, potrebe in pobude, ki jih bodo snovalci aktivnosti na lokalnem in nacionalnem nivoju  poskušali aktivno vključiti in realizirati v vsakodnevnem življenju v posameznih občinah kot tudi širše v Sloveniji.

Seznam delavnic po občinah/regijah je v priponki. vabilo Evropski teden mobilnosti-september 2018.pdf

več: spletna stran Ministrstva za zdravje

 

Podporniki