10. konferenca o demenci - ASK 2018

21.08.2018 |

Novice drugih organizacij

logo ASK 2018Spominčica – Alzheimer Slovenija vas vljudno vabi, da sodelujete na 10. konferenci o demenci – ASK 2018, ki bo potekala 28. in 29. septembra 2018, na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Konferenca bo obeležila 20. obletnico prvega psihogeriatričnega srečanja, ki ga je leta 1998 organiziral dr. Aleš Kogoj. Letošnja tema konference je Demenca – izziv sodobne družbe.

Na mednarodni konferenci ASK 2018 bodo predavali vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja demence, ki bodo predstavili odkritja, dosežke in primere dobrih praks s področja svojega delovanja. Obravnavali bodo aktualne teme o zgodnji diagnozi, preventivi, dolgotrajni in paliativni oskrbi in o podpornih tehnologijah za ohranjanje samostojnosti oseb z demenco. Pripravili so tudi posebno sekcijo, kjer bodo osebe z demenco in njihovi svojci spregovorili o svojem soočanju z boleznijo. Slavnostna gosta konference bosta direktorica Alzheimer's Disease International ga. Paola Barbarino in podpredsednik Alzheimer Europe dr. Charles Cherry. Poseben gost bo tudi Tomaž Gržinič, predsednik Slovenske delovne skupine oseb z demenco in član Evropske skupine oseb z demenco. Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

vabilo


Več o mednarodni konferenci o demenci ASK 2018 si preberite na spletni strani: www.spomincica.si/ask-2018/public/

Podporniki