Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije - osnutek Strategije dolgožive družbe

22.05.2017 |

Novice zveze

8-5-2017 konferenca "Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije"V torek, 8. 5. 2017 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Predsedniški palači gostil konferenco "Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije", na katero je bila povabljena tudi predsednica ZDSGS Zorica Škorc.

celoten posnetek konference si lahko ogledate na povezavi: "Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije"

Foto: Daniel Novakovič/STA


V četrtek, 18. maja 2017 je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala predstavitev in javna razprava o osnutku Strategije dolgožive družbe, katere se je udeležita tudi predstavnica ZDSGS.

Vse prisotne je najprej nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Mag. Boštjan Vasle, direktor Urada RS za makroekonomske analize in razvoj je predstavil osnutek Strategije dolgožive družbe. V razpravi, ki jo je vodila državna sekretarka Marija Pukl, so sodelovali ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen. Sledila je javna razprava ostalih udeležencev, ki je odpirala različne vidike ... Javna razprava bo odprta do konca junija 2017.

 

Podporniki