Delavnice za urjenje spomina MemoHELP v Medgeneracijskem centru Polzela

10.10.2014 |

Novice zveze

Medgeneracijski center Polzela - udelzenci 2.10.2014Medgeneracijski center Polzela, ki ga vodi Marjana Šmajs, je v sodelovanju z Zvezo društev za socialno gerontologijo Slovenije  v četrtek  2.10.2014 organiziral in izvedel prvo izmed štirih delavnic za urjenje spomina po metodi MEMO HELP, ki sta ga vodili trenerki po metodi Memo Help Petra Cerinšek in Tatjana Prašnikar, zaposleni na Zvezi društev za socialno gerontologijo Slovenije.

V Sloveniji  zboli za demenco letno  okrog 6000 ljudi. Kazalniki kažejo, da se bo število ljudi, ki zbolijo za demenco v prihodnje še povečevalo, zato je pomembno da se tega dejstva zavedamo in storimo vse, kar je v moči posameznika, da upočasnimo oz. preprečimo nastanek demence, še posebej za osebe stare 65 let in več.

Zakaj se udeležiti delavnic?

Udeležba na delavnicah po metodi  MemoHELPTM  omogoča starejšim osebam, da dlje uporabljajo svoje možgane in si zmanjšajo verjetnost obolenja za demenco oz. pojav demence prestavijo na kasnejši čas.

Preventivno urejnje spomina prispeva k boljši kakovosti življenja starejših kot tudi njihovih svojcev, s katerimi živijo.

avtorica fotografije: Marjana ŠmajsKje, kdaj in kako potekajo delavnice za urjenje spomina?

Delavnice potekajo v prijetnem in sproščenem vzdušju, v prostorih Medgeneracijskega središča v Polzeli (Kulturni dom), ki zagotavlja optimalne pogoje za spoznavanje in pridobitev  novih znanj, informacij, s katerimi urimo in krepimo naš spomin.

Delavnice potekajo 1. in 3. četrtek v mesecu oktobru in novembru 2014, s pričetkom ob 16.00 uri in trajajo do 17.30 ure.

Termini, ki so še pred nami:  16. 10., 6. 11. in 20. 11. 2014.

Komu so delavnice namenjene?

Delavnice za urjenje spomina so namenjene vsem tistim, ki želijo poskrbeti zase in krepiti svoj spomin ter posledično svoje zdravje. Torej vsem tistim, ki jim ni vseeno za njih same kot tudi za njihove drage, s katerimi živijo in se družijo.

Kaj boste pridobili na delavnicah zase?

V sklopu štirih delavnic boste spoznali osnovne zakonitosti delovanja spomina in spominskih procesov, primeren življenjski slog starejših, seznanili se boste z različnimi miselnimi vajami ter se naučili novih metod, primernih za  urjenje in krepitev spomina.

Skozi skrbno načrtovane aktivnosti bodo udeleženci  pridobili nova znanja in veščine s področja urjenja spomina. Tako si bodo lahko v nadaljevanju sami pomagali k boljši možganski kondiciji ter se skozi omenjeno  izognili pešanju spomina in prehitremu nastopu starostnih možganskih obolenj.
 

Podporniki