Prostovoljec leta 2011 - NATEČAJ ...

21.02.2012 |

Novice zveze

Zbiranje prijav za izbor Naj prostovoljke, Naj prostovoljca, Naj mladinskega voditelja, Naj prostovoljski in Naj mladinski projekt leta 2011.

Promocija prostovoljskega dela je ključni namen natečaja, ki ga letos že desetič zapored organizira Mladinski svet.

Natečaj ponuja možnost pohvaliti in vzpodbuditi prostovoljsko delo tudi pri vas, v vaši organizaciji. Priznanje, ki bo podeljeno vašemu prostovoljcu ali prostovoljki, ga/ jo bo morebiti v prihodnje vzpodbudilo k še boljšemu delu; prav tako pa bo to vzpodbuda tudi za druge, ki se pri vas prostovoljno udejstvujejo. Morda pa boste uspeli celo koga na novo vzpodbuditi, da s prostovoljskim delom sploh prične!

Mladinski svet Slovenije tako poziva vse, ki so v svoje aktivnosti v letu 2011 vključevali prostovoljke in prostovoljce, da svoje najboljše posameznike ali projekte prijavijo v natečaj Prostovoljec leta 2011.

Razpisna dokumentacija
Naj prostovoljec 2011 - prijavnica
Naj projekt 2011 - prijavnica
Če potrebujete dodatne informacije ali imate težave z dostopanjem do dokumentacije, se obrnite na Mladinski svet preko e-pošte prostovoljec@mss.si ali tel. 01/425 60 55 (Vesna ali Jakob).

Rok za prijavo je 6. april 2012.

Med prijavljenimi bo najboljše posameznike in projekte izbrala strokovna komisija, sestavljena iz predstavnic oz. predstavnikov Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve, Urada RS za mladino, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks in Mladinskega sveta Slovenije. Zaključek natečaja bomo najverjetneje obeležili v juniju; tudi letos bomo na prireditev povabili vse prijavljene in prijavitelje, podelili Naj nazive in priznanja.

Častni pokrovitelj natečaja tudi letos ostaja predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije poziva vse redne in pridružene člane, da prijavite prostovoljca/-ko, ki v vaši sredini izstopa v izvajanju prostovoljskega dela, saj naša mreža organiziranega prostovoljstva za izvajanje programa Skupine starih ljudi za samopomoč v nacionalnem merilu predstavlja največjo mrežo na tem področju in je prav, da tudi kot posamezno društvo oz. posamezni prostovoljec/-ka izstopite iz množice in predstavite svoje delovanje, ki je dragoceno in ima velik pomen za starejšo generacijo ter prispeva k večjemu medgeneracijskemu sodelovanju in solidarnosti.


Način prijave:
Prijavnice skupaj z morebitnimi prilogami pošljite priporočeno po pošti na Mladinski svet Slovenije, Erjavčeva 4, 1000 Ljubljana, s pripisom na kuverti "PROSTOVOLJEC LETA 2011". Če je mogoče, prijavnice hkrati pošljite tudi po e-pošti na prostovoljec@mss.si.

Prijavite se lahko tudi po e-pošti na prostovoljec@mss.si; v tem primeru je prijava veljavna, ko dobite s tega e-naslova potrditveno sporočilo.


Podporniki