Povabilo na dan odprtih vrat MD Jesenski cvet in strokovno predavanje - ponedeljek, 14. 11. 2011

11.11.2011 |

Novice zveze

drustvo MDJC
  • Medgeneracijsko društvo Jesenski cvet vas vabi, da jih obiščite na dan odprtih vrat, ki bo
    v ponedeljek 14. 11. 2011 od 10. do 18. ure, na sedežu društva Ljubljanska cesta 58, Domžale (1. nadstropje). Ob dnevu odprtih vrat boste pobliže spoznali njihov program in delo prostovoljcev - voditeljev skupin; lahko se boste pogovarjali s člani in voditelji skupin in tako pridobili informacije, kako postati član ali voditelj skupine.

  • Obenem vas ob dnevu odprtih vrat vabimo, da se udeležite predavanja na temo »Kako ohranjati stabilnost in zunanjo avtoriteto«, ki bo potekalo istega dne od 16. do 17.30 ure v pritličju Domžalskega doma, prav tako na Ljubljanski cesti 58 v Domžalah (velika dvorana). Predavanje organizira krovna organizacija Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije. Predavala bo ga. Rožana Grdina, strokovna vodja Akedemije za psihosintezo.

    Avtoriteta je v profesionalnem in osebnem življenju pomembna kvaliteta in hkrati tista, ki jo zelo pogrešamo. Vendar je pogosto vezana na funkcijo ali vlogo, ki jo živimo, ne pa na svoj resnični notranji temelj. In prav tukaj tiči razlog, da zgubljamo svojo avtoriteto kot učitelj, profesor, terapevt, voditelj, mati, oče … Avtoriteta je kvaliteta našega jaza in če želimo biti avtoriteta zunaj sebe, je s tem tesno povezana tudi avtoriteta v nas samih. Zmoremo nadzorovati svoja čustva? Lahko znotraj sebe uskladimo različne in nasprotne si glasove glede iste zadeve? Lahko slišimo svoj notranji glas, ki je osvobojen vseh omejitev in zato najbolj objektiven opazovalec?


Vljudno vabljeni!

Podporniki