V Beli krajini zaživela mreža zunanjih skupin - zaključek Usposabljanja prostovoljcev

18.11.2015

V sredo, 18. novembra 2015, je v dislocirani enoti Doma starejših občanov Metlika potekal slavnostni zaključek enoletnega programa Usposabljanja in izobraževanja prostovoljk in prostovoljcev za vodenje skupin starih ljudi za samopomoč, ki ga je uspešno zaključilo 9 prostovoljcev.

V času usposabljanja so bile v Beli krajini ustanovljene 3 nove zunanje skupine: v občini Semič skupina »Semenič«, ki se srečuje v  prostorih Kulturnega centra Semič; v občini Črnomelj skupina »Lipa«, ki se srečuje v prostorih OŠ Milke Šobar Nataše; in v občini Metlika skupina »Orhideja«, ki se srečuje v prostorih Zdravstvenega doma Metlika. V občini Črnomelj se načrtuje še ustanovitev dveh novih skupin; ena voditeljica pa je že od prej sovoditeljica skupine »Regratova lučka«, ki je namenjena svojcem oseb z demenco in se srečuje v Domu starejših občanov Metlika.

Diplomanti, ki so uspešno zaključili usposabljanje in izobraževanje so: Majda Mihelič, Darinka Klemenčič, Silva Plut, Jožica Majerle, Anita Gršič, Adrijana Tolić, Ivana Leko, Majda Žefran in Janez Jakša

 avtor fotografij: Nikola Vukmanič

Podporniki