Hvaležnost - tema tega tedna

11.05.2020 |

Novice zveze

TEDEN 1:
 

hvaležnost

 

 

Prisrčno pozdravljeni drage voditeljice in voditelji! 

Tema tega tedna je namenjena HVALEŽNOSTI.

Najhitreje uvidimo, da lahko v življenju gojimo hvaležnost za majhne stvari, ko so nam le-te odvzete. Takrat vidimo, kako zelo so pomembne. Pred to življenjsko lekcijo nas je postavila tudi pandemija, saj nam je odvzela svobodo in socialne stike, ki so za človeka še tako nujni. Pa smo se jih zavedali takrat?

Lahko rečemo, da smo s trenutno situacijo dobili priložnost, da naše življenje pričnemo gledati iz nove perspektive, perspektive hvaležnosti za še tako majhne stvari, ki so nam poprej bile samoumevne. Osredotočenost na hvaležnost bo v naše življenje na novo prinesla radost in občutja sreče. 


Namig za tvoje razmišljanje tega tedna je:

Pomislite na 5 stvari, za katere ste danes lahko hvaležni, zapišite jih na list papirja in bodite kar se da specifični.

Če vam sprva ne gre, lahko poskusite razmišljati o tem kaj bi bilo, če nekaterih stvari v življenju ne bi bilo.  Ta vaja ni zgolj miselna vaja in naštevanje, ampak tudi vaja, s katero lahko dosežete intenzivno občutenje pozitivnih emocij in poskrbite za svoje razpoloženje. To vam lahko postane tudi navada,  s katero zaključite ali začnete dan.

Gradivo je pripravila Neja Lešnik, mag. zakonskih in družinskih študij. Uporabno je tako za osebno razmišljanje kot tudi za bodoča srečanja skupin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podporniki