63. številka revije Prepletanja

26.01.2023

Pred vami je nova številka revije Prepletanja. Kot boste opazili, je po dvajsetih letih izhajanja z novim letom 2023 doživela nekaj vsebinske in stilske preobrazbe. Vabljeni k branju, seveda pa bo prispela tudi v vaše roke. 

Prišlo je tudi do spremembe glavne urednice, saj je večletno urednico go. Radojko Hižman nasledila ga. Marija Petek. Novi urednici izrekamo prisrčno dobrodošlico in verjamemo, da bo s svojimi bogatimi izkušnjami skupaj z uredniškim odborom prispevala k razvoju revije Prepletanja.


Zahvala Radojki Hižman, dosedanji urednici: 

Pred desetimi leti si, po Emi Brelih, krmilo odgovorne urednice revije Prepletanja s število 41 prevzela Ti. V tem obdobju si si prizadevala slediti načrtovani viziji z oblikovanjem pestre vsebine, s pretokom informacij aktualnega dogajanja v naši Zvezi društev za socialno gerontologijo Slovenije in širše na področju skrbi za stare ljudi ter s koristnimi nasveti za prostovoljsko delo in življenje nasploh. Tvoje vodilo pri oblikovanju vsebine je bilo, da revija privabi čim bolj širok krog bralk in bralcev.

Vemo, da Ti kdaj pa kdaj ni bilo lahko. Kljub roku in večkratni urgenci za oddajo prispevkov iz okolij se mi tega nismo vedno držali. Pri kakšni številki se tudi Tebi ni izšlo po načrtih in je izid revije zamujal. Ob tem smo se vsi učili potrpežljivosti in sprejemanja.

Konec poletja si se odločila, da s številko 62 zaključuješ z delom odgovorne urednice. To spoštujemo in razumemo. Ko nam za delo zmanjkuje zagnanosti in notranje moči, je prav, da poslušamo svoj notranji glas. V imenu Zveze društev, vseh prostovoljcev in članov skupin se Ti zahvaljujemo za skupno pot, za korektno sodelovanje s strokovno službo Zveze društev in uspešno delo.

Draga Radojka, želimo Ti vse dobro in naj bo življenje do Tebe radodarno na vseh področjih življenja.

 

Prepletanja_63_2023.pdf

Podporniki